De filosofie van First Tactical is dat handschoenen je moeten beschermen tijdens je werk, maar dat ze niet je werkzaamheden moeten belemmeren. Je zou ze niet uit moeten trekken om je vuurwapen te trekken, te typen, schrijven of om kleine dingen op te pakken. Ze moeten een verlengstuk zijn van je vingers. Om ze maximaal tot hun recht te laten komen geloven wij dat ze de maat van je vingerlente moeten hebben, niet die van je handpalm. De maat van je handpalm kan namelijk variëren door je voeding, fysieke gesteldheid, verwonding of ziekte. Als we de maatvoering baseren op de maat van je handpalm dan kan dat een groot effect hebben op de pasvorm van je handschoenen bij je vingertoppen waar ze juist het beste moeten zitten. Na uitgebreid onderzoek, ontelbare handmetingen en een overweldigende data analyse hebben we de exacte verhouding tussen palmmaat en lichaamslengte gevonden. Deze verhoudingen zijn ongeacht geslacht of afkomst. De botten van het menselijk skelet zijn genetisch geprogrammeerd om te groeien volgens een vaste verhouding ten opzichte van het lichaam.

Waarom baseren wij onze maten op je lichaamslengte? Omdat je dit online leest en niet in een winkel staat. Of heb je een meetlint in je zak zitten? Waarschijnlijk niet. Wij willen dat je onze handschoenen probeert omdat we weten dat je ze te gek zult vinden!

Toch meten?

Wij staan achter onze lengte methode voor de juiste maatvoering, maar voor diegene die het toch na willen meten (we snappen het…) ga je gang en gebruik een meetlint. Meet de lengte van je pols tot het einde van je middelvinger (A) en van het einde van je middelvinger tot aan je handpalm (B). Bekijk dan welke maat je nodig hebt in de tabel.