Zakmessen

 • Gerber Vertebrae compact fixed blade

  € 39,90

  Wandelaars geven de voorkeur aan compacte, lichtgewicht en uiterst functionele gereedschappen. De Vertebrae Fixed Blade heeft de ideale afmetingen voor dergelijke vereisten. Het is net zo robuust als elk ander groot mes met een 7Cr17MoV-blad, rubberen greep en met glas gevulde nylon omhulsel. Toch is hij slechts 6,4 centimeter lang en hij is compact genoeg om in een rugzak te stoppen en op weg te gaan.

  De kleinere broer of zus van de grotere Spine, de Vertibrae is op maat gemaakt voor wandelaars en klimmers die ervoor willen zorgen dat elk toegevoegd gewicht de moeite waard is. Het lemmet is ideaal voor snelle taken onderweg en is eenvoudig op te bergen op bijvoorbeeld de lendesteun van een rugzak.

  - Niet een doorsnee combat-blade, dit mes is gehard voor outdoor-avonturen

  - De levendige kleur is gemakkelijk te herkennen

  - Het stroeve en bewerkte handvat voelt veilig in de hand bij het snijden van aanmaakhout, touw of het openen van de trailmix

  - Het oversized touw-gat biedt plaats aan meerdere maten touw, twijgen of karabijnhaak

 • Gerber Spine compact fixed blade

  € 56,95

  Elke buitenmens heeft een mes nodig voor taken in en rond het kamp of onderweg. Of het nu gaat om het maken van aanmaakhout, het snijden van touw of het openen van een zak trail mix. De Spine Fixed Blade brengt precies datgene wat nodig is: een stevig, volledig blad en rubberen grip voor alle weersomstandigheden en robuuste met glas gevulde nylon sheath voor veilige opslag en transport.

  De Spine is een vast mes voor de weekend kampeerder of wandelaar - het is aanspreekbaar in ontwerp, kleur en opzet. Bedoeld om de amateur buitenmens met een stevig en functioneel lemmet uit te rusten, levert de Spine met een eenvoudig te bedienen ontwerp dat voor het gemak op de lendesteun van een rugzak wordt gemonteerd.

  Niet een doorsnee combat-blade, dit mes is keihard voor outdoor-avonturen

  Levendige kleuren zijn gemakkelijk te herkennen op de camping of onderweg. Het gripgevoelige handvat voelt veilig in de hand bij het bewerken van het aanmaakhout of het snijden van het avondeten.

  Het omvangrijke mes heeft een fijne snijkant, ideaal voor een aantal utility-taken

  Het oversized lanyard-gat biedt plaats aan meerdere maten touw of een karabijnhaak

 • Gerber Strongarm Fixed Blade Black FE 30-001038

  € 104,95

  De Gerber Strongarm is een robuust vaststaand mes, gemaakt in de Verenigde Staten. Dit mes is ontworpen voor mensen die moeten kunnen vertrouwen op hun mes. Of je nu de jungle, de woestijn of het bos om de hoek in gaat: de Strongarm helpt jou een handje mee.

  Het lemmet van 420HC-staal is lekker stevig. Tegelijkertijd niet te lomp om voor simpele taken rond het kamp te gebruiken. De matzwarte, keramische coating voorkomt reflecties en roest. De tang van het lemmet loopt door tot het uitende van de handgreep. Daar steekt het staal een stukje uit. Ideaal om iets kapot te slaan. Denk aan het verzamelen van kokkels vastzitten op een rots in het water. Daarvoor wil je het lemmet natuurlijk niet gebruiken.

  De greep zelf is gemaakt van FRN: glasversterkt nylon. Lichtgewicht en erg sterk. Voor extra grip heeft Gerber om deze kern nog een extra rubber overmould gedaan. Een extra laag met een griprijk ruitjespatroon.

  Opvallend aan een mes in deze prijsklasse is de zeer luxe schede die je bij de Strongarm krijgt. Linkshandig dragen, rechtshandig dragen, verticaal of horizontaal aan de riem of op een MOLLE-vest: de Strongarm voelt zich overal thuis. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt de Strongarm zo monteren.

 • Swiza Zakmes D00

  € 27,95

  Heft met veilige grip

  Ergonomische (curve), comfortable grip

  Zwitsers zakmes

  Tools zeer eenvoudig te openen

  Zowel voor links- als rechtshandige gebruikers

  Veilige lock-functie

 • Swiza Zakmes TT05 Tekentang

  € 54,95

  Dit is waar outdoorliefhebbers en dierenliefhebbers op hebben gewacht: een zeer functioneel, mooi gevormd Zwitsers mes met geïntegreerde tekentang. Met de innovatieve Tick Tool (tekentang) kunt u gemakkelijk en veilig teken verwijderen en zo het risico verminderen dat u wordt geïnfecteerd met gevaarlijke ziekten zoals de ziekte van Lyme of hersen(vlies)onsteking (TBE) als gevolg van een tekenbeet.

  SWIZA vindt het Zwitserse mes opnieuw uit: een elegant zakmes “Made in Switzerland”. De innovatieve “Tick Tool” is gemaakt van flexibel plastic en heeft een V-vormige incisie waarmee de teken veilig kunnen worden gefixeerd en verwijderd. Het geïntegreerde vergrootglas maakt het gemakkelijker om de kleine parasieten te vinden.

  Zwitsers zakmes met soft-touch grip en modern print-design, inclusief een uniek tekentang gemaakt van flexibel plastic. De tools zijn gemakkelijk te openen met zowel de linker- als rechterhand en worden veilig vergrendeld, ontgrendelen kan door simpelweg de Zwitserse vlag in te drukken.

  Functies: 12 functies w.o. Tekentang met vergrootglas, Zaag, Priem met naai-oog, Flessenopener / schroevendraaier en Pincet.

 • Swiza Zakmes D03 All Black

  € 79,95

  Zwitsers zakmes met soft-touch grip en modern design. De tools zijn gemakkelijk te openen met zowel de linker- als rechterhand en worden veilig vergrendeld, ontgrendelen kan door simpelweg de Zwitserse vlag in te drukken.

  Functies: Mes 75mm, Vergrendeling, Priem, Naaipriem, Kurkentrekker, Blikopener, Flessenopener, schroevendraaier nr. 1 en schroevendraaier nr. 3, draadbuiger en pincet.

 • Gerber Suspension NXT Compact Multi-tool

  € 49,95

  De Suspension-NXT heeft de ontwerpelementen van het origineel en is de evolutie van het klassieke ontwerp. Met een toename van het aantal werktuigen tot 15 stuks is de tool uitgevoerd in een slim every day carry pakket voor elke dag. De tool is uitgerust met een clip waardoor de tool gemakkelijk in de zak of aan je riem kan worden bevestigd. Het slanke vlinderontwerp heeft buitenboordtools die in een handomdraai toegankelijk zijn wanneer onverwachte taken naar boven komen. Bij het uitklappen van de tools worden ze automatisch vergrendeld zodat ze niet in kunnen klappen terwijl je druk bezig bent.

 • Gerber Truss multitool

  € 59,90

  De Gerber Truss 31-003304 is een robuuste alleskunner. Met maar liefst 17 functies is de Gerber Truss geschikt voor iedere taak!

  Gerber heeft bij de Truss vooral veel aandacht besteed aan het reduceren van het gewicht. Met 237 gram is de Truss lichter dan vorige modellen, terwijl de Truss over het algemeen meer functies heeft. In tegenstelling tot zijn voorganger, de Suspension, heeft de Truss namelijk 5 tools meer! De Truss is uitgerust met een extra draadstripper, middelgrote flathead schroevendraaier, meetlat, en priem. Alle gereedschappen gaan in open positie op slot door het locking-mechanisme in de handgreep. Hierdoor is de Truss veilig te gebruiken.

  De tang is te openen door het vlindermechanisme. Door de veer wordt bek van de tang automatisch geopend, anders dan bij de meeste multitools waar je de tang zelf handmatig moet openen. Hierdoor raakt je hand minder snel vermoeid tijdens veel gebruik. De punt is klein genoeg voor heel precies werk, zoals het bijbuigen van vishaakjes of het verwijderen van splinters. De bek is uitgerust met kleine tanden die extra grip geven. De rug van de bek is afgerond zodat je gemakkelijker in nauwe ruimtes manoeuvreert en gemakkelijk draad rond buigt.

  De Truss komt met een stevige nylon foedraal. De schede kan zowel verticaal als horizontaal aan een riem gedragen worden voor een snelle en eenvoudige toegang tot je multitool. Deze foedraal is MOLLE-compatibel. Dit betekent dat hij ook te bevestigen is aan een MOLLE-vest of rugzak.

 • Gerber Center-Drive multitool

  € 149,95

  De nieuwe Gerber Center-Drive multitool in ontworpen om elke klus aan te kunnen! Deze multitool biedt uitstekende prestaties zonder compromis. Dat komt door het revolutionaire design. Elk uitklapbaar item vergrendelt in geopende stand. Dit voorkomt ongewenst inklappen en werkt zeer prettig. De Gerber Center Drive is een full size multitool met volwaardige gereedschappen.

  De Gerber Center-Drive is de eerste multitool met een volwaardige schroevendraaier op de middenas en een standaard bit. De magnetische bit is vervangbaar en wordt geleverd met een kruiskop- en platte bit. Één bit bewaar je op de schroevendraaier en de andere in de bithouder. Maar je kunt de bit ook verwisselen voor een die je al hebt. Alle standaard maten passen, zonder verlengstuk! Ongewenst inklappen van de schroevendraaier wordt voorkomen door de linerlock vergrendeling. Omdat de pal achter het scharnierende deel van de schroevendraaier valt, kan de schroevendraaier niet meer terug naar gesloten positie scharnieren. Dit kan pas wanneer de pal door de gebruiker uit de weg van het scharnierende deel wordt geduwd.

  De Gerber Center-Drive wordt geleverd met een nylon schede met riemlussen. De schede kan verticaal aan de riem worden gedragen voor een snelle en eenvoudige toegang tot je multitool. Daarnaast biedt een voorvak in de schede ruimte voor een pen of ander item naar keuze.